Augusztus 3-5-ig a barátoméknál voltam, és ott tanultam egy új receptet. Ami ismételten egy szörnyen egyszerű és szörnyen finom recept!
Tejszínes csirkemell
Hozzávalók:
- kb. 3 db csirkemell (illetve annyi, amennyi elfér a jénai tálban, amiben majd sütjük)
- vaj
- kevés só
- kevés bors
- kevés sajt
- 1-2 dl tejszín
Elkészítés:
- kb. 3 csirkemellet megmosunk. kicsontozunk, vékony szeletekre vágunk (és kikloffolunk)
- egy kivajazott jénai tálban leterítünk egy réteg húst, azt besózzuk és beborsozzuk (csak óvatosan, nehogy túl fűszeres legyen! 1-2 mk só és fél mk bors elég szerintem)
- majd a húsokat megfordítjuk, és a másik oldalukat is besózzuk, -borsozzuk
-> rárakjuk a következő réteg húst, azt is besózzuk, -borsozzuk (ezt a réteget már nem kell megfordítani!) - ezt addig folytatjuk, amíg a hús el nem fogy
-> ráöntünk egy-két dl tejet, hogy kb. ellepje a húst (inkább kevesebbet tegyünk, mint többet!)
-> 30-40 percig sütjük - először kb. fél óráig lefedve, amíg megpuhul, aztán 10-15 percig fedő nélkül, amíg megpirul
- sajtot reszelünk rá/lapka sajtokkal borítjuk be
-> megvárjuk, míg ráolvad a sajt és már ehetjük is
Ajánlott köret: csigatészta
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Költözés
Elmélkedtem már egy ideje, hogyan folytassam a blogolást. Végül a nővérem megemlítette, hogy amúgy lehet importálni a blogot, és így akkor ...
-
Az elmúlt pár hónapban két volt osztálytársam blogját is olvastam, amiben az erasmusos élményeiket írták/írják le (az egyik még mindig kin...
-
Négy éve voltam utoljára nyaralni. Mielőtt teherbe estem. Utána jöttek a gyerekek, lakás- és házfelújítások. Most mentünk el először család...
-
Krúdy Gyula - A hídon elemzés Krúdy Gyula (1878-1933) irodalmunk jogtalanul háttérbe szorított alakja. A XX. század elején alkot, ontja magá...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése