Sziasztok!
Hú de régen is volt már, amikor utoljára írtam. De hát véget ért a nyár, újra iskola, és így nem igazán jutott időm a sütés-főzésre. De valamelyik hétvégén készítettem marcipán golyókat, annak majd felrakom a receptjén (meg jó néhány egyéb megjegyzést, tapasztalatot is..). Aztán persze jött a karácsonyi sütés-főzés is, de ott semmi sem kötődik kizárólag az én nevemhez. Csapatmunka volt! ;) Grízes-mézes, mákos bejgli, mézeskalács, francia- és krumplisaláta, stb.
De még előtte valamelyik hétvégén én készítettem az ebédet. Paradicsom leves és túrós tészta volt. A világ egyik legegyszerűbb ebédje. De olyan jól esett főzni. Egyes-egyedül, mert ezt már aztán igazán el tudtam készíteni minden segítség nélkül.Felkötöttem a köténykémet, mindent kipakoltam és alkottam. Aztán kitettem a gőzölgő levest az asztalra, meg a tésztát, és jót ettem apukámmal (akkor csak ő volt itthon). Na jó, a tészta leszűrésében segített ő is, de minden mást egyedül végeztem. Bár a paradicsom leves nem sűrített paradicsomból készült, hanem paradicsomléből, azért finom lett, olyan friss íze volt. A túrós tészta házi túróból készült, és bár a túrós tésztát én általában cukrosan eszem, akkor a sós-tejfölös megoldást választottam, a házi túróhoz ugyanis nem illik a cukor -véleményem szerint.
Szóval gondolat a főzésről... főzni jó, alkotni jó. Még ha néha ügyetlenkedik is egy kicsit az ember, ha a végeredmény egy jó étvággyal elfogyasztható valami, akkor elégedettség tölti el, és utána élvezettel nézi a jó étvággyal kanalazó embereket :)
És milyen izgalmas, amikor a szerelmünknek sütünk-főzünk (főleg amíg ez nem megszokott), megpróbáljuk mindig valami újjal és incsiklandozóval meglepni, aztán várjuk a reakcióját. És látom, hogy nem csak én vagyok ilyen, mert bizony a környezetemben élő leánykák is elkezdenek szakácskodni kedvesüknek, Juditom még tippet is kért, milyen egyszerű husis (és nem csirkehusis) ételt készítsen. A tippem a lasagne volt. De ezúton is ajánlom mindenkinek a blog-keresőmet! Beírod, hogy hús, és kidobja a húsos recepteket ;) De minden hozzávalót igyekeztem beleírni a bejegyzések címkéihez. Szóval csak keresgessetek bátran! És süssetek-főzzetek sokat az új évben is! :)
SZERK. (2013. X. 27.): A címszavakban kis módosítás állt be, illetve áll be folyamatosan. Túlzónak éreztem, hogy egy receptnél le legyen írva a címszavakhoz, hogy só, bors, petrezselyem... De azért ne aggódjatok, nem hiszem, hogy gond lenne a receptek megtalálásával! :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Költözés
Elmélkedtem már egy ideje, hogyan folytassam a blogolást. Végül a nővérem megemlítette, hogy amúgy lehet importálni a blogot, és így akkor ...
-
Az elmúlt pár hónapban két volt osztálytársam blogját is olvastam, amiben az erasmusos élményeiket írták/írják le (az egyik még mindig kin...
-
Négy éve voltam utoljára nyaralni. Mielőtt teherbe estem. Utána jöttek a gyerekek, lakás- és házfelújítások. Most mentünk el először család...
-
Krúdy Gyula - A hídon elemzés Krúdy Gyula (1878-1933) irodalmunk jogtalanul háttérbe szorított alakja. A XX. század elején alkot, ontja magá...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése