2012. október 11., csütörtök
Karfiol pirított morzsában
Ez az egyszerű és nagyszerű recept a Kedves nagymamájától származik, gyarapítja a karfiol felhasználási módjait. Lehet ugye főtt karfiol magában, sajttal/majonézzel, krémleves, rakott, de én egyebet nem igen tudtam. A lényeg:
- a karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük
- sós, lobogó vízbe dobjuk, puhára főzzük
- olajon vagy vajon panírmorzsát pirítunk (szemmértékre az enyém 10 dkg körül lehetett egy karfiolhoz, elég volt)
- a karfiolról leöntjük a vizet, morzsa alatt elzárjuk a gázt
- a karfiolt beleforgatjuk a morzsába
Tejföllel, kefírrel, majonézzel, tartárral - vagy csak magában - fogyasztható
Én még egyéb zöldségeket is el tudok hozzá képzelni, úgy, mint párolt lila káposzta, de azt már nem bírtam kivárni, még párolódik, nagyon éhes voltam.
SZERK. (2013. XII. 6.): A Kedves igényelné még hozzá a sót, úgyhogy esetleg a morzsába is lehet sót keverni, vagy ne felejtsünk el sót is tálalni mellé (ha elvisszük magunkkal, akkor olyan helyen együk, ahol van só). Én nélküle is megettem szívesen.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Költözés
Elmélkedtem már egy ideje, hogyan folytassam a blogolást. Végül a nővérem megemlítette, hogy amúgy lehet importálni a blogot, és így akkor ...
-
Az elmúlt pár hónapban két volt osztálytársam blogját is olvastam, amiben az erasmusos élményeiket írták/írják le (az egyik még mindig kin...
-
Négy éve voltam utoljára nyaralni. Mielőtt teherbe estem. Utána jöttek a gyerekek, lakás- és házfelújítások. Most mentünk el először család...
-
Krúdy Gyula - A hídon elemzés Krúdy Gyula (1878-1933) irodalmunk jogtalanul háttérbe szorított alakja. A XX. század elején alkot, ontja magá...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése