2013. november 23., szombat
Rántott hagymakarika
Azért döntöttem úgy, hogy leírom ezt az amúgy tök egyszerű feltétet, mert nekem nem is volt olyan egyszerű. Kaptam panaszt a Kedvestől, hogy ehetetlen volt a rántott hagymakarikám és inkább mellőzzem ezt a feltétet. Én ehelyett megkérdeztem, mi volt vele a baj, hogy lehetne jobb, és legközelebb úgy csináltam és finom lett.
A titka: vékony szeletek és alapos átsütés (közben forgatva, közepes lángon, forró olajban).
A képen szereplő karikákat talán kicsit túl is sütöttem... De most már ehetőek és finomak a hagymakarikáim :) (bár nem olyan lyukasak középen, mint amit a gyors éttermekben lehet kapni).
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Költözés
Elmélkedtem már egy ideje, hogyan folytassam a blogolást. Végül a nővérem megemlítette, hogy amúgy lehet importálni a blogot, és így akkor ...
-
Krúdy Gyula - A hídon elemzés Krúdy Gyula (1878-1933) irodalmunk jogtalanul háttérbe szorított alakja. A XX. század elején alkot, ontja magá...
-
Négy éve voltam utoljára nyaralni. Mielőtt teherbe estem. Utána jöttek a gyerekek, lakás- és házfelújítások. Most mentünk el először család...
-
József Attila (1905-1937) a két világháború közötti magyar irodalom egyik legnagyobb alakja. Költészete szintetizál: lezár és összegez egy ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése