2013. december 16., hétfő

Hajrá hétfő #13


És elérkezett a vizsgaidőszak... Még így is csodaszép hétfőt kívánok Mindenkinek!

  Szürke, hűvös, nem túl kedves az idő... kevés ideig van "világos", az sem túl világos, így nehéz rávennünk magunkat a tanulásra - legalábbis én így vagyok vele. Úgyhogy én ma délelőtti-kora délutáni üzemmódban voltam. A Kedves úgyis délutáni-esti szabit kért tőlem, mert ő is szabin van és hogy legyünk együtt.
  El is kezdtük nézni a Star Trek filmsorozatot, jelentem, túl vagyunk az első részen. Hát, az egy egészen más világ! Random felvillantott klingonok, meg nem magyarázott közös múlt, durr bele a közepébe történetvezetés, sok-sok szakszöveg, amit még nehéz hova tennem. Reméltem, hogy nem fog ehhez kelleni semmi előzetes Star Trek tudás, de azért nem ártott volna. Vagy egy agyátállás. Azért várom a 2. részt :)
  Enni pedig most már minden finomságot lehet, mert nem kell arra gondolni, hogy olyan legyen, ami elcsomagolható... Hétvégén szülinapozás volt. :) (Az enyém ^^) Szombaton a Kedves főzött, kaptam halat (becsipezetett orral készítette, mert ő utálja a halat ^^), gránátalmát, sütőtököt (az még sütésre vár), csináltunk rakott krumplit is, nagy adagot, nyamm, ettünk megint töménytelen mandarint, jöttek anyósomék is (hú, de furi ez a szó), kaptam tortát :) Meg ittunk bort és pezsgőt. Egy üveg vörösbort azért sikerült szépen összetörjek... szép lett a fal. De a fehérbor az kibírta! Nem tört el az üvege!
  Anyáék jöttek vasárnap, még egy torta, előtte gulyás leves és francia saláta, közben az egyik nagymama is beugrott egy kis pizzával, este pedig végre felhasználtuk az ajándékmeghívásunkat a Mongolian Barbecue-ba, ami egy nagyon-nagyon hangulatos hely, finomak az ételek, aranyosak a pincérek, úgyhogy tuti megyünk még! :) Jaj, és előtte tiszta romantikus hangulatba kerültem, bevillant ilyen leánykérős-jelenet is, aztán meg persze az, hogy "de hát már összeházasodtunk!" :D Szóval nem, nem feltétlen kell, hogy házasság után csökkenjen a romantika :P
  Szóval a pocakom az nagyon el volt és el van kényeztetve, még minden finomságból van, illetve a tortákat már megettük. Ettünk melegszendvicset is, úgyhogy nagyon ünnepi volt a hangulat az elmúlt napokban. Még utó-Mikuláscsomagot is kaptunk, ami egy nagycsaládos rendezvényből megmaradt ^^

  Tanulás terén elég laza vagyok valahogy... a sulin kívüli aktivitásaim jobban lekötnek. Önkénteskedés mindenfelé, szakdogatémán való gondolkodás (már megint). :) Nálunk már az előzetes tárgyfelvétel is elindult, azzal is elbíbelődök (főleg, mert szörnyen vannak meghirdetve az órák).

  Úgyhogy kitartást Mindenkinek a tanuláshoz, vizsgákhoz, vagy a hátra lévő napokhoz karácsonyig! Addig is szép hétfő estét és hetet!


(Kép innen.)

Nektek mihez kell hajrázni?

3 megjegyzés:

  1. Nahát, boldog szülinapot Szinténnyilas :) ...és sikeres vizsgázást!

    Párom szerint a Star Trek Voyagert kell megnéznem, de csak angolul van meg, úgyhogy még nem bírtam rávenni magam... :D

    És úgy várom már a szabadságot, mint a messiást, de csak péntektől van szabadnapom, és másodikától újra meló... Közvetlen munkatársaim már hamarabb mennek szabira... Nekem ezt kell kibírni... :)

    VálaszTörlés
  2. Ui: az én Kedvesem is utálja a halat... :D

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm :) És Neked is boldog szülinapot, előre vagy utólag!
    A Star Trek Voyager sorozat az klassz! Kb. 5. évadtól csatlakoztam be, mert a Kedves nézte egyedül, aztán egyszer én is belenéztem, megtetszett, onnantól nem nézhette nélkülem... :D Abban van akció, romantika, tudományos dolgok... :)

    Kitartást akkor Neked a hétre! Már csak pár nap!!! :)

    VálaszTörlés

Költözés

Elmélkedtem már egy ideje, hogyan folytassam a blogolást. Végül a nővérem megemlítette, hogy amúgy lehet importálni a blogot, és így akkor ...