2014. március 14., péntek

Meglepetés díj :)



  Macskától díjat kaptam! Teljesen feldobta - az amúgy sem rossz - napomat! Köszönöm! :) Szeretettel elfogadom és folytatom. Bár nem teljesen értem, hogyan is kellene csinálni, mert Vivien és Macska másképp csinálták... de próbálom Macskáét követni, ha már tőle kaptam a díjat :)

1. Van olyan híres ember, aki szerinted nagyon igazakat mondott, és gyakran idézel tőle?

Hú, hát nem. Nem vagyok az az idézgetős típus. Az okosság rám ragad és beépítem, de nem idézem név szerint, az biztos. És a legtöbb okosságot inkább az életből merítem (hogy egy klisével éljek).

2. Követsz valamilyen videobloggert?
Nem.

3. Humorosnak tartod Magad?
Ha ezt dimenzióként képzelem el, akkor közelebb érzem magam a humoroshoz, mint a humortalanhoz, de nem vagyok kifejezetten tehetséges a humorban, azt hiszem.

4. Reál vagy humán beállítottságú vagy?
Hát azt hiszem, mégis csak inkább humán. Akárhogy is matektagozatos voltam. Mondjuk úgy, hogy a humán jobban a szívem csücske, de a reálból sem vagyok teljesen elveszve, és azért a matek egyes részeit kifejezetten élveztem :) (és hiányzott is egy darabig) Nem szeretek sem minden humán, sem minden reál dolgot.

5. Van olyan tanárod, akire felnézel/tiszteled/kedveled?
Jelenleg nincs olyan szoros kapcsolatom a tanáraimmal, de azért akad egy-kettő, aki szimpatikus. Amúgy pedig általánostól kezdve több olyan tanár is volt, akit nagyon tudtam tisztelni és kedvelni.

6. Milyen országba utaznál szívesen?
Kanadába (Prince-Edward szigetre különösen :) ), Ausztráliába, Új-Zélandra, Írországba, Franciaországba, Olaszországba, Horvátországba, ...

7. Rajongója vagy valamilyen hírességnek?
Nem, nem vagyok rajongó típus (kamaszként persze voltam, de már nem). Tisztelek vagy kedvelek hírességeket - illetve leginkább a munkásságukat, a rajongás az már nem az én világom.

8. Milyen körülmények között szeretsz írni?
Nincs sok elvárásom, tudjak normálisan ülni, halljam a gondolataimat és ne szakítsanak meg non-stop.

9. Mit szeretnél elérni egy éven belül?
Hogy baba legyen a pocakomban.

10. Nézel valóságshow-kat (őszintén!)?
Nem. És nekünk sincs TV-nk :D

11. Melyik nyaralásod volt eddig a legemlékezetesebb?
Nem tudok választani. Kategóriái vannak a nyaralásoknak, így több a favorit :)

12. Mióta blogolsz?
2008 óta, de 2013 óta rendszeresen.

13. Mit csinálsz szabadidődben?
Mostanában leginkább örülök, hogy vagyok :D Egyébként sorozatot nézek, blogot írok, futok, úszok, barátnőzök, olvasok... Meg persze férjezek és családozom :) Ez alap.

14. HTML kódos design vagy blogsablon?
Egyelőre még blogsablon, mert nem nagyon értek máshoz. Meg szerintem egy alap keret amúgy sem rossz, amiben van tér módosítgatni, de mégsem kell mindent elölről kezdeni.

15. Mit tennél, ha megnyernéd a lottót?
Hú. Hát vennék minden családtagomnak lakást (akinek kell). Magunknak talán többet is, hogy kiadjuk aztán albérletbe. Elmennék nyaralni a férjemmel. Sokszor. Kényeztetném magam (masszőr, fürdők, ruhák...). Félre is tennék egy adagot. Ja, meg persze képezném magam, hogy nagyon jó pszichológus legyek :D És ha a férjemnek lenne valami extra vágya, természetesen arra is költenénk. Ez már nem csak az én nyereményem lenne :)

16. Mivel foglalkozol/szeretnél foglalkozni iskola után?
Jelenleg tanácsadás- és iskolapszichológia szakirányon vagyok pszichológia mesterképzésen az ELTE-n. Emellett Kortárs Segítő lettem, abban Filmklub és Sajtó csoport tag vagyok (utóbbi mily' meglepő). Továbbá egy lánykoliban vagyok önkéntes "lelki segítő" (nem szeretem ezt a megnevezést), ott két lány jár/járt hozzám eddig, illetve szakmai gyakorlatot is csinálok a PATENT-nél, amelynek keretében a családon belüli erőszakkal foglalkozom, járok tárgyalásokra meg anya-gyerek csoportba, meg megyek majd segélyvonalhoz is hospitálni. És egy fotelüzletben vagyok eladó heti 2x4 órában.
A jövőben középiskolai iskolapszichológus szeretnék lenni, de nem zárkózom el mástól sem :)

17. Mi volt életed eddigi legfelejthetetlenebb pillanata?
Huh. Ezek nehezek, a legek. Mondanám, hogy az esküvőm, amikor kimondtam az igent, de igazából annyira zsongtam, hogy a szövegre nem is emlékszem, amit elmondtam a kedves férjemnek az anyakönyvvezető előtt :D De sok szép, meg egy-két kevésbé szép felejthetetlen pillanat is volt az életemben.

18. Ki a példaképed (Bármiben.)?
Na, most erre épp tudok válaszolni! Alakban Jessica Biel :D Amúgy nem nagyon szoktam példaképet választani.

19. Mi a kedvenc helyed Magyarországon?
Imádom a Bükköt. :) Meg a nyéki tavat. Meg az Alföldet (biciklivel a legjobb). Budapesten a Duna partot, a Rózsák terét és a Bakáts teret. Meg a meglepetés pesti utcákat. :) És a gödöllői könyvtárat.

20. Mit szeretnél elérni 5 év múlva?
Legyen meg az MA diplomám, az első babám, talán már a második is, és legyen a hátam mögött mondjuk olyan 2-3 év szakmai tapasztalat (fizetett). És persze maradjunk ilyen boldogok és egészségesek :)

21. Mit jelent számodra a Boldogság?
Hogy jól érzem magam a bőrömben és nem cserélnék senkivel sem. Mert szeretem magam és az életem.


Az én kérdéseim:
1. Gondolkoztál már azon, milyen néni/bácsi szeretnél majd lenni? (És milyen?)
2. Szerinted mi az a könyv, amit kár lenne 14 éves kor alatt kihagyni?
3. Hogyan fejeznéd be a következő mondatot: Nem gondoltam volna, hogy valaha ezt mondom, de...
4. Mos hány évesre mondod, hogy középkorú? És kamaszként hány évesre mondtad?
5. Milyen volt az első saját szobád? Mit szerettél benne a legjobban?

Ezeket felteszem Fruzsinak és Bencének, meg az összes Kedves Olvasómnak! :) Bármelyik kérdésre (a nem általam feltettekre is) várom a válaszokat, nem muszáj az összesre!

3 megjegyzés:

  1. Jaj de jó! :) Én sem értettem 100%-ban, mit kell csinálni, csak kisilabizáltam valamit, de nem rossz ez így sem, kedves gesztus, szerintem! :)

    1. Gondolkoztál már azon, milyen néni/bácsi szeretnél majd lenni? (És milyen?)
    Hosszú ősz hajjal, mosolygós szemekkel, veteményessel, unokáknak estimesével, isteni gulyással. :)

    2. Szerinted mi az a könyv, amit kár lenne 14 éves kor alatt kihagyni?
    14 alatt nem nagyon olvastam, úgyhogy marad a Harry Potter. :D

    3. Hogyan fejeznéd be a következő mondatot: Nem gondoltam volna, hogy valaha ezt mondom, de...
    Megkérték a kezem! (De pssszt! Ez még titok, amíg a család nem tudja!) :D

    4. Mos hány évesre mondod, hogy középkorú? És kamaszként hány évesre mondtad?
    legyen 50-60 között, és így a vége legalább 110! :) Kamaszként is ilyesmire gondoltam.

    5. Milyen volt az első saját szobád? Mit szerettél benne a legjobban?
    Fogalmam sincs, hogy a kisszoba, vagy a nagyobbik kisszoba volt-e az első szobám, de a kicsire tippelek. Rémlik, hogy ott volt a gyerekágyam a színes rácsokkal, melyekből kettőt kivettek és így ki tudtam mászni már. Ezen kívül még arra emlékszem, hogy amíg nem volt öcsém, később biztos enyém volt a nagyobbik, és varrtam a kis asztalnál, meg volt egy színes kis magnóm, amelyben gyerekzene helyett inkább az Ocarinát hallgattam. :D

    VálaszTörlés
  2. Köszi a válaszokat! Meg a díjat is, tényleg :) Jó érzés nagyon.

    És nagyon gratulálok Neked a leánykéréshez! :)) Ne aggódj, nem mondom el senkinek :D

    A 4. válaszod meglepett. Én régen szerintem már a 30-asokra is azt mondtam, hogy középkorú :D Nem olyan rég toltam ki 50 körülre (ugye a szüleim is már az 50-es éveiket tapossák, ők meg nem lehetnek idősek... :D vagy nénik/bácsik)

    VálaszTörlés

Költözés

Elmélkedtem már egy ideje, hogyan folytassam a blogolást. Végül a nővérem megemlítette, hogy amúgy lehet importálni a blogot, és így akkor ...