2015. február 24., kedd

Kreatív kedd #55 - Végre egy rendes újévi bejegyzés

És végre, itt az újév első rendes bejegyzése. Mert most jött meg a hangulatom, és lett rá időm, energiám. Aztán persze szembesültem vele, hogy elfelejtettem, melyik lapot húztam erre az évre... De hátha Apa hazaér még időben megnézni nekem, és le tudom írni - még azelőtt, hogy elindulnék osztályfőnöki órát tartani. Addig tartok egy kis helyzetjelentést.

A pocakom növekszik, és néhány apróságot leszámítva minden a legnagyobb rendben van. A szakdolgozatommal is elkezdtem haladni, amikor végre rászánom magam, szép lépéseket teszek, és szeretem is, de nehéz rászánni magam. A terhességben nem az a nehéz, hogy rosszul lennék vagy ilyesmi, hanem hogy minden más olyan jelentéktelennek tűnik mellette. Szakdolgozat? Diploma? Munka? Hagyjuk már! Kisbabánk lesz! De azért eléggé eszemnél vagyok, nem hagyom abba a finisben, később jól fog még jönni "az a vacak papír".

Amúgy az elmúlt hetet itthon töltöttem, mert megbetegedtem. Bedurrant a torkom és az orrom. Még orvoshoz is elmentem, hogy van-e valami komolyabb gond, de szerencsére nem volt. A tüdőm is tiszta volt. Aztán megkérdezte, mennyire valószínű, hogy várandós vagyok. Hát, így a 25. hétben már elég valószínű... Jót nevettünk. Így hát nem írt fel semmilyen gyógyszert, mondta, hogy feküdjem ki, igyak teát. Ittam is, és most úgy érzem, teljesen meggyógyultam *kopp-kopp*, de azért ez a hét még ilyen könnyed visszavezetés. Tegnap még itthon voltam, ma csak egy osztályfőnöki órát tartok, és a hét többi napjára sincs tengernyi teendőm. Jó ez az időszak amúgy, jól esett itthon lenni és punnyadni, Szex és New Yorkot nézni. Kellenek ezek a váltások. Volt már sok itthon töltött idős időszakom, házimunkával, főzéssel, amit az elején nagyon élveztem, aztán elegem lett belőle. Aztán volt sürgős-forgós időszak is, amikor nem koncentráltam nagyon a háztartásra - meg is látszott rajta, meg abban is, hogy már a Kedves is felvetette, hogy rendet kellene rakni... Most egy kicsit megint többet vagyok itthon, rendesen főzök, minden nap haladok valamit a házimunkával, heti menün gondolkozom, és még élvezem is!

Na, megérkezett a válasz: A Művészet-et húztam erre az évre!

Kulcsszavak: Nyilas; ellentétek kibékítése, kiegyensúlyozás, belső átalakulás, transzformáció, alkímia, minőségi változás, kreatív erő.

A tűz és a víz alkímista egyesítése, ami a Bolond feje fölött jelent meg, most a kép középpontjába kerül. Az egész kártyát az integráció, az ellentétek kibékítésének szimbólumai jellemzik.
A tűz és a víz, a világos és sötét, a férfias és nőies, a halál és újjászületés egyesülése belső folyamat. Az ellentétek összeolvadása fontos lépés a mindent átfogó egység felé. Az egymással ellentétes erők a lét egy új állapotává alakulnak át. A Császár és a Császárnő egybekelése, ami a "Szeretők" célja volt, most megtörténik: ez a transzformáció művészetének legmagasabb szintje.

Az ellentétek egyesülése mindig valami Újat teremt. A hatalmas napkorong és az azt keresztező holdak adnak életet a háttérben fénylő csillagoknak.
A ruha zöld, ez a kreativitás színe. A Napba írt latin mondat: "Vizsgáld meg a Föld belső rétegeit, a megtisztulás által megleled a rejtett drágakövet". A ruha zöldjével együtt ez annak a szükségességére utal, hogy a teremtő erők egyesüljenek a Föld energiájával.
Az oroszlán és a sas segítőként vesznek részt ebben az alkímista folyamatban, bennük már végbement az átalakulás. Az oroszlán, amely a tűz-elem reprezentánsa, most felvette a víz színét. A sas, amely a víz-elemhez tartozó Skorpió magasabbszintű formája, a tűz színében jelenik meg. Az arany alkímista urnát halálfejen ülő holló díszíti - ez a halál és az újjászületés egyesülésének szimbóluma.
A gőz, az új anyag energiája fölfelé száll. Ezt még jobban kiemeli a Nyilas nyílvesszője a test középpontjában. az alak vállait szivárványok, a teljesség szimbólumai ölelik körül. A mellén lévő nyolc kör (kettő eltakart) arányosságot és egyensúlyt jelképez. A Császárnő palástját díszítő méhek és a Császár palástján lévő kígyók (Szeretők) itt együtt jelennek meg a zöld ruhán. A méhek a művészet, az érzékelés és az integráció megtestesítői.

Útmutatás: Ez a kártya befelé fordulásra szólít fel. Az átváltozási folyamat az ellentétek egyesülésének ebben a fázisában már nem igényel külső ösztönzést. A rejtett gyémántot önmagadban kell megtalálnod.

Kérdés: Milyen ellentéteket szeretnél most magadban vagy életedben kibékíteni?

Javaslat: Vizualizálj lehunyt szemmel energia-szökőkutat a testedben. Merülj el egy időre ebben a mindent megújító fényszökőkútban.

Megerősítés: Átadom magam a szeretet átalakító erejének. A kreatív energia nyitott csatornája vagyok.



Na igen, azt eddig is éreztem, hogy ez itt a befelé fordulás ideje... Nem véletlenül hanyagoltam a blogot. Teljesen elégedett vagyok a kártyával, tudok vele azonosulni - talán kivéve a fényszökőkutat. De helyette majd festek :)

A terveim amúgy erre az évre:

  • Április végéig még suli, munka
  • Április 20-ig leadni a szakdolgozatot
  • Április 25. - 5 éves osztálytalálkozó
  • Májustól babára koncentrálás (a záróvizsgát majd meglátjuk)
  • Valamikor május vége-július eleje között szülni
  • Utána pedig babázni, összeszokni hármasban, és talán költözni :)

A munkás időszakra alliterációval ösztönzöm magam.

Hétfő - Háztartás
Kedd - Kortárs
Szerda - Szakdolgozat
Csütörtök - Ööö... Család? De amúgy ezen a napon lesz az egyszem kurzusom majd áprilistól
Péntek - Papírmunka (főleg kliensadminisztráció)

A hétvége meg szabad :)

Persze nem mindig így jönnek ki a napok, de legalább látom magam előtt a fókuszpontokat. Az Ötvenperc az meg úgy folyamatosan ott van, az adminisztrációs részét hagyom péntekre. Most viszont indulok, Ötvenperc keretében osztályfőnöki órát tartani (már a 4. alkalom) egy 11.-es osztálynak, pályaorentációs témában. Jövő héten zárjuk le. Izgi nagyon! :)

Ui.: Ja, és valahogy növekedett a rendszeres olvasóim száma. Elképesztő! :O De köszönöm! :)

4 megjegyzés:

  1. Ez az alliteráló ösztönzés de jó ötlet! :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik! :) Ha születik saját, és megosztható, kíváncsian várom! :)

    VálaszTörlés
  3. Szia Dorka! Gratulálok a kisbabátokhoz:) Zavarhatlak egy szakmai jellegű kérdéssel az Ötvenperc kapcsán? Hová írhatok neked?
    Köszi és nagyon szép napot,
    Ági

    VálaszTörlés
  4. Szia Ági!

    Köszönjük! :) Nyugodtan írj: armos.dorottya@otvenperc.hu

    Szép napot Neked is!

    VálaszTörlés

Költözés

Elmélkedtem már egy ideje, hogyan folytassam a blogolást. Végül a nővérem megemlítette, hogy amúgy lehet importálni a blogot, és így akkor ...