2013. szeptember 7., szombat

"Sorozatolás" 4 - Odaát

Odaát (Supernatural, 2005-)


  Az Odaát volt az a sorozat, amit a gimiben elvből nem néztem, mert hát annyira menő volt és már a fülemen folyt ki a sok démonos-vámpíros-vérfarkasos cucc. Én ezt a sorozatot csak szupertermészetesnek hívtam, amikor az osztálytársaim cserélgették a dvd-ket.
  Aztán eljött az az idő, amikor kifújt a Dr House, az NCIS, a Star Trek, de még a HIMYM is, és keresni akartunk valami új sorozatot. Akkor jutott eszébe Csabinak az Odaát, mert ő régen látott belőle pár részt és tetszett neki. Rábólintottam. És nem mondom, hogy a világ legjobb sorozata, és biztos, hogy a két főszereplő külsejének jelentős szerepe van a sorozat sikerében, de a fenébe is, baromira hiányoznak a fiúk és az ő hülyeségeik, szóval várom már a 9. évadot.

  Az alapsztori amúgy az, hogy adott egy (jóképű) testvérpár, Sam és Dean, (Az elején totál megkavart, hogy a Szívek Szállodájából ismert Dean (Jared Padalecki) most Sam, és a testvérét (Jensen Ackles) hívják Dean-nek. Sokáig kevertem a neveket. De jót tett a srácnak ez az új szerep.) akiknek az apja eltűnt és elindulnak megkeresni. A dolgot bonyolítja az, hogy az apjuk egy úgynevezett vadász, aki mindenféle sötét lényekre (démonokra, szellemekre, alakváltókra, vámpírokra, boszorkányokra, stb.) vadászik, illetve Dean is ezt csinálta vele, de Sam Stanford-ot választotta, tovább akart tanulni. Ám a család mindenek előtt, hát elindult megkeresni Deannel az apjukat. Persze mindenhol sötét lényekbe botlottak, akiket el kellett tenniük láb alól. Sam az elején még azt gondolta, van lehetősége kiszállni, majd rájött, hogy nincs...

  Most kicsit hadd szóljak a szereplők fejlődéséről. A sorozat immár 8 évadot élt meg, de a szereplők, hát... Nem mondom, hogy nem változtak, de hogy fejlődtek-e, azt nem tudom. Egy kicsit. Talán. Egy idő után azért nagyon fáj, hogy újra és újra azzal kínozzák önmagukat és a másikat is, hogy eltitkolják az érzéseiket vagy bizonyos fontos történéseket, hazudnak a másiknak (persze az ő érdekében), nem bíznak egymásban, túlvédik a másikat, stb... Könyörgöm... Mindezt persze azért, hogy aztán nagy és érzelmes jelenetek során egymás nyakába borulhassanak, hogy mennyire sajnálják az egészet és hogy ezentúl nem így lesz. De, így lesz.
  Olyan változások voltak, hogy épp ki akar kiszállni a vadászosdiból és szeretne végre normális életet élni, feleséggel, kölykökkel meg fűnyírással. Aztán persze hogy, hogy nem, egyikőjüknek sem jön össze. Azért valahol megértem azokat a sorozatban megjelenő fanfiction írókat, akik beteges kapcsolatról írtak a két fiú között... mert tényleg elég furák. Család ide vagy oda... azért na.
  A fegyvereket tényleg a kezükhöz kötözhetnék, a démonokat megkötözve sem kéne magukra hagyniuk és semmiképp sem szabadna velük alkut kötniük (ebben már fejlődnek).
  Amúgy alapfelállásban Dean a macsó, a harcos, a mindig a nők körül lebzselő, egy éjszakás kalandok mestere, de hopp, a sorozat közben kiderül, hogy azért van szíve; Sam pedig az érzékeny, az okos, az agy, akiről pedig persze kiderül, hogy van sötétebb oldala is.

  És a sok szándékos butaság ellenére is (amit gondolom azért követnek el újra és újra, hogy legyen feszültség és izgalom), valamiért szerethető az egész. Teli van tök jó karakterekkel - akikkel azért bánhatnának barátságosabban is, nem kéne mindenkit kinyírni, de jó, hogy egy ilyen démonos-szellemes sorozatról van szó, így néha még viszontláthatjuk a holtakat is :P
  Na meg nem beszélve a sok marhaságról, amivel időről-időre fűszerezik a sorozatot (pl. ez a videó, meg a sok utalás).
  Illetve mókás nézni, hogyan változnak a szereplők - főleg Sam és az ő frizurája :D És ahogy kisfiúból férfi lesz. Deannek csak a szarkalábai jelennek meg :) Sam frizurája nem csak engem fogott meg, a google is kidobja, hogy "sam winchester hair evolution"
  Ó, és éljen az a csodaszép Chevy Impala!!
  Hát, szép vasárnapot! :)

Sam hajai 1-6. évad
Sam haja 1-8. évad,
azért a 7-nél-8-nál már könyörögtem, hogy vágassa le!
És Dean a csodaszép Chevy Impalával :)

(Képek innen, innen, innen és innen.)

4 megjegyzés:

  1. Az Impala családhoz kerülése is egy vicces sztori. :)
    De még mindig Castiel a kedvencem. Nem tudnám megmondani, hogy pontosan miért.

    VálaszTörlés
  2. Ez is igaz :) Hát, teli van vicces részekkel is.
    Én is nagyon bírom őt, azt hiszem, Deannel karöltve kedvencek, illetve Jo-t és Ellent bírtam még nagyon (szemetek, megölték Jo-t és Ellent!). Illetve időnként Crowley humora verhetetlen ("De legalább szépek vagytok.")

    VálaszTörlés
  3. Crowley-t nagyon sokáig szerettem. Van egy megismételhetetlen stílusa, de mostanság valahogy csúszik le egy kicsit. Lehet hogy azért, mert egy kicsit direktebb és kegyetlenebb módon intézi a dolgait. Jo-n pedig felháborodtam. Nagyon. Ráadásul pont akkor néztem azt a részt, amikor egy másik sorozatban is pont elvették a kedvenc szereplőmet. Szóval így duplán durcás lettem tőle. :)

    VálaszTörlés
  4. Egyetértek maximálisan. Crowley-val kapcsolatban is - sajnos most már nem tudok attól elvonatkoztatni, hogy egyszerűen rossz és kegyetlen - és Jo-val kapcsolatban is. Szemétség. És persze, hogy akkor utoljára még meg is csókolják egymást Deannel, ha már addig voltak olyan fatökűek, hogy nem jöttek össze. Böh.

    VálaszTörlés

Költözés

Elmélkedtem már egy ideje, hogyan folytassam a blogolást. Végül a nővérem megemlítette, hogy amúgy lehet importálni a blogot, és így akkor ...