2013. szeptember 6., péntek

Az esküvőről #2 - Helyszínek


  Polgári szertartásunk volt, nem is volt kérdés, hogy lesz-e egyházi vagy sem, mivel egyikünk sincs megkeresztelve és nem is gyakorlunk semmilyen vallást, így ez kimaradt. Eredetileg Gödöllőre terveztük az egészet, aztán hogy, hogy nem, mégis csak Budapestre esett a választásunk. Akkor pedig már a hozzánk legközelebb esőt, a IX. kerületi házasságkötő termet választottuk. Két perc gyalog, 80 fő elfér ülve, kb. 30 állva és nagyon szép belülről. Hátránya, hogy csak szombaton tartanak esketést és szerintem elég drága, bár a budapesti viszonylatokat nem ismerem. Persze, ha csak 4-en mentek be, tanúkkal, akkor ingyen van, ez is lehet egy megoldás. Ha csak nagyon szűk család, 10 fő, akkor is elég olcsó. Ezután már kb. a duplája, de akkor már fél órát bent lehettek, szertartással, gratulációval együtt. Ezen felül minden plusz dolog (zene, pezsgős koccintás, gyertyagyújtás, stb.) plusz költség. Végül mi gerilla akcióval vittünk be furulyást (Apát), mert csakazértse fizettük be a plusz x ezer forintot a zenéért, 3 számért, főleg, hogy mi csak egyet szerettünk volna, nem hármat. Jól fogadták amúgy, szóval az emberekre egy rossz szavam nem lehet, mindenki kedves és készséges volt. Összességében ajánlom a helyet, de persze a város másik végéről nem biztos, hogy megéri idejönni, nekünk így jól alakult.

A torták balról jobbra: tejszelet, cukormentes répás-kókuszos torta, oroszkrém,
túrókrém, mézes-mandulás-diós, fekete erdő, citromos-banános és csokis
  A szertatás utáni rész lebonyolítására a számos verzió közül végül azt választottuk, hogy csak együtt vacsorázás lesz a násznéppel, nem lesz lagzi. Ez az evés-ivás a (ahova mindenkit meghívtunk, végül kb. 50-en voltunk) este 8-9-ig volt tervezve, ezután még a szűk kört meghívtunk hozzánk a lakásba, személyesebb beszélgetésre, illetve itt volt még pár meglepetés is, amikről majd egy másik bejegyzésben írok.
  Az össznépi evős-ivós dologhoz a Csibefalat nevű helyet választottuk. Szemeztünk vele már egy ideje, aztán még tavasszal valamikor bementünk a Kedvessel és a Nagyival kipróbálni, és isteni hamburgert ettünk, a Nagyi meg rántott karfiolt és sült krumplit, mindezt elég jutányos áron. Később is mentünk még hamburgerért, akkor már nézelődtünk, hányan, hogyan is férnénk el itt. Végül bementünk megkérdezni, hogy vállalnak-e esküvőt, és igent mondtak.
  A helyet egy roppant szimpatikus házaspár vezeti. Végre egy olyan helyre bukkantunk, ahol az esküvő szó hallatára nem jelentek meg dollárjelek a tulajok szemében, hogy hohóó, akkor most elkérhetünk 3x annyi pénzt. Mert volt ilyen, ha szülinapról lett volna szó, akkor x ezer forint, bármit bevihetünk és még tortát is adnak ajándékba, ha esküvő, akkor már a háromszorosa, nem vihetünk be semmit és semmit sem kapunk ajándékba. Pedig a kondíciók nem változtak. Mindezt egy telefonbeszélgetés alatt képes volt eljátszani az illető. Szóval a Csibések végre nem ilyenek voltak. Sőt. Nagyon kedvezményesen tarthattuk ott az esküvőt és mindent meg lehetett velük beszélni, hogy mit szeretnénk, hogy szeretnénk, segítettek, amiben tudtak. Csodaszép csokrot is kaptam, ami csak csütörtökön kezdett el kókadni, kis díszeket is raktak ki, meg fehér lufikat. A személyzet így túlórázott, de akármikor összeakadt valamelyikőjükkel a tekintetem, azonnal mosolyogtak. Jó hangulat uralkodott végig, mindent egyeztettünk közben is, hogy most mi, hogy legyen, mi következik. Az étel pazar volt, mindenki csak dicsérte. Mindenki megtalálta a neki valót, pedig volt vegánk és cukorbetegünk is. De az összes eszembe jutó érzékenységű vagy diétát követő emberke is össze tudott volna magának állítani szerintem egy ínycsiklandó menüt.
  Remélem, nem vettük el a kedvüket a rendezvényszervezéstől (mi voltunk a bátor első jelentkezők), hanem inkább meghoztuk hozzá a kedvüket, mert tényleg csak ajánlani tudom őket. Remélem, még sokáig fog jól menni az üzlet és minden évfordulón visszatérhetünk hozzájuk! :)

  A fenti képen látható tortákat pedig szeretném megköszönni Kedves Családtagjainknak, akik előtt le a kalappal! Szerdán sikerült megenni az utolsó szeleteket. (A Csibéseknél ezeket is behűthettük, köszönjük!)

  A Csibések díszein kívül pedig ezer hála Nővérkémnek a kék lótuszokért! A vendégek is odáig voltak értük :) Itt a hozzá tartozó youtube videó.

Manta cica a tradicionális lótuszokkal
(nem teljesen színhű kép, de annyira cuki!)
Itt van színhűbb változatban a lótusz :)
A Csibésektől a csibés dísz :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Költözés

Elmélkedtem már egy ideje, hogyan folytassam a blogolást. Végül a nővérem megemlítette, hogy amúgy lehet importálni a blogot, és így akkor ...