2013. szeptember 13., péntek

Az esküvőről #3 - A külsőségek




















Fotó: Gaál Norbert
Frizura (mindkettő): Athmoss
Menyasszonyi ruha: Pere Ági, anyag Máthé Textil
Menyasszony cipője: Jana
Menyasszony ékszerei: saját (a fülbevaló Oriflame, az biztos)
Smink, köröm: saját
Vőlegény ruhája: Mátyás Öltöny
Vőlegény cipő: Amiigor
Vőlegény mandzsetta gombja: Marta Meisels Jewelry
Vőlegény nyakkendő tűje és öve: Mr Sale

  Kicsit bővebben... A fotós a férjem unokaöccse, frissen a suliból, meg voltunk elégedve a munkájával, lőtt képet rendesen, úgyhogy tudtunk válogatni :) (esküvői tabló hamarosan!) Mi meg szerintem csinálunk neki egy klassz kis honlapot :)
  A fodrászunk egy tündér, évek óta követem, bárhová költözik (szerencsére Budapesten belül marad), a férjem is nagyon elégedett volt vele. Sok-sok órát töltött a frizurám próbálgatásával, szép virágot vett és nagyon szépre készítette, hogy a végén mind a ketten elégedettek voltunk vele.
  A varrónőmet se cserélném le, ha visszapörgethetném az időt. Nagyon korrekt, szép munkát végzett, ötletet adott, ha kértem, de nem tukmált rám semmit. Éreztem, hogy neki az a legfontosabb, hogy én elégedett legyek és hogy ő is egy szép ruhát adhasson ki a kezéből. Az anyag is remek választásnak bizonyult, és örülök, hogy raktunk alá bélést, a fehér anyaghoz kellett, anya kék pamutszatén anyagához nem volt szükség rá.
  A cipőmet imádtam és imádom! (Kár, hogy lehűlt az idő és egész nyáron nem hordhattam.) Teljesen stabil, tartja a bokám, nem nyeklik-nyaklik benne a lábam, kényelmes, szép. Szuper! Fogom még sokat hordani! :) Aki meg szeretne tanulni magassarkúban járni, ebben tegye! Eddig reménytelennek éreztem a próbálkozást, de most felcsillant a remény :)
  Az ékszereket a férjem pucolta le, amúgy a nyakamban egy vastagabb ezüst láncon (az első láncom Anyától!) lógott egy ezüst pillangó (még a Kedvestől kaptam a kezdetek kezdetén), a fülemben oriflames fehér gyöngyfülbevaló, a csuklómon ezüst karperec (szintén Anyától, még régebbről), az ujjamon pedig a gyűrű, amit mi terveztünk és ismerős készítette (nincs honlapjuk sajnos, majd nekik is csinálunk) :) Ennyi volt az ékszerelés. Szép volt, elég volt.
  A sminkem is saját. Nem fordítottam rá nagy hangsúlyt. Amúgy sem igazán sminkelem magam, 22 és 3/4 évesen meg reméltem, nem kell az egész arcomat levakolnom, hogy szép legyek - és kényelmetlenül érezzem magam. A Kedves is smink nélkül szokott meg, nem akartam nem magamra hasonlítani pont az esküvőm napján (mint a tabló képemen :P). Szóval a barátnőm esküvőjén, ami 17-én volt, a Kedvessel végignéztük a sminkeket és kiválasztottuk az egyik barátnőmét. Szemceruza + szempillaspirál és slussz. Szemceruzával csak picit kihúzni a felső szemhéjat (én a 3/4-éig húztam), a felesleget letörölni fültisztító pálcikával, aztán spirállal kihúzni a felső szempillákat. Ehhez vettem meg azt a spirált, amit a barátnőm is használt, ezt (NYC Big Bold), a szempillámat még egy régi spirál kimosott keféjével átfésültem. A körmömet kb. két hétig növesztettem, kicsit megreszeltem (de maradt kerek) és egy Miss Sporty francia manikűrös csillámos körömlakkal kikentem egy rétegben.
  A mandzsetta gombot neten kerestük és találtuk, és nem messze át is tudtuk venni, szóval boldogak voltunk. Nem könnyű egyszerű, visszafogott, ugyanakkor elegáns mandzsetta gombot találni. A legtöbb úgy néz ki, mint egy női fülbevaló, a másik fele meg a vicces mintás (bár nem lett volna ellenemre, ha supermanes mandzsetta gombja van a Kedvesnek, de azért ez jobb volt).
  Az övet és a nyakkendő tűt a tanúval vették meg (egyen övük lett), nagyon kedvező áron, és mint először vásárlók, választhattak egy-egy nyakkendőt ajándékba és egy kis zseb-varrókészletet is kaptak. Nem beszélve arról, hogy a Kedves tanújának az övet ingyen méretre vágták (karcsú a szentem).

  Ezeken kívül még némi speciális szépségápolási dologgal készülgettem az esküvőre. Pl. a sarkamat szép simára és puhára varázsoltam (egy héttel az esküvő előtt kezdtem a kezelést), az arcomat arctonikoztam, a hajam kapott egy pakolást előző este, meg ecetes öblítést (sajnos a pakolást nem sikerült rendesen kimosni, úgyhogy másnap újra kellett mosni), az egész testi bőrradír végül időhiány miatt elmaradt. Emellett a hétköznapi szőrtelenítés egy nappal az esküvő előtt és slussz. Ez is bőven elég volt így. Jól éreztem így magam a bőrömben, nem változtatnék semmit :)

1 megjegyzés:

  1. És kifelejtettem a vőlegény pár dolgát...

    Az öltönyt, meg minden kiegészítőjét a Mátyás Öltönynél készíttettük, nagyon ajánlom a helyet! Szoros határidővel is tudnak dolgozni, szép anyagokból, sokféle fazont. Végre egy öltöny, ami a Kedvesre van szabva :)

    A cipője Az alkalmi cipője volt, nem frissen vett, valami a sarkába puhítónak mehetne még, nem volt annyira szuperkényelmes, mint az enyém. Azt hiszem, más nem maradt ki :)

    VálaszTörlés

Költözés

Elmélkedtem már egy ideje, hogyan folytassam a blogolást. Végül a nővérem megemlítette, hogy amúgy lehet importálni a blogot, és így akkor ...