2017. október 2., hétfő

Könnyű pulykafeltét

Volt egy csokor csodaszép petrezselymünk, amiből petrezselymes krumplit terveztem készíteni. (A petrezselymes krumplit mindig így készítem, imádom.) Ehhez kellett valami feltétet kitaláljak. Pulykamellfilé volt itthon, így abból alkottam. Olyan finom lett, gondoltam, leírom. Bár tényleg nagyon egyszerű.

Hozzávalók (3-4 főre):
  • 450 g pulykamellfilé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • Kevés vaj (~1 ek)
  • Őrölt fekete bors
  • Őrölt rozmaring
  • Kakukkfű (szárított)
  • Kevés víz (kb. fél dl)
A pulykamellfilét és a vörös hagymát kockákra vágjuk (a hagymát azért apróbbra, mint a pulykamellfilét, és előtte persze megpucoljuk :) ). A fokhagymákat megpucoljuk.
Egy lábasba beletesszük a vajat, megolvasztjuk, rádobjuk a vöröshagymát és kicsit megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a pulykát, és azt is pirítgatjuk, kevergetjük, amíg ki nem fehéredik mindenhol. Ezután sózzuk (egy nagyobb csipet), borsozzuk, és teszünk hozzá egy leheletnyi rozmaringot és kakukkfüvet is. Tényleg keveset. Fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymákat is, összekeverjük, egy ici-pici vizet teszünk alá, épp csak annyit, hogy oda ne égjen, majd lefedjük, és kis lángon kb. 45 percig pároljuk. Ha megpuhult a hús, akkor fedő nélkül nagy lángon pirítunk még egyet rajta, és kész is.
Mi petrezselymes krumplival és salátával ettük. Olyan finom lett, hogy fotózásra már nem maradt idő, el is fogyott.
Jó lehet még rizzsel, sült vagy steak burgonyával, de akár valamilyen főzelékkel is.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Költözés

Elmélkedtem már egy ideje, hogyan folytassam a blogolást. Végül a nővérem megemlítette, hogy amúgy lehet importálni a blogot, és így akkor ...