Hozzávalók (3-4 főre):
- 450 g pulykamellfilé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- Kevés vaj (~1 ek)
- Só
- Őrölt fekete bors
- Őrölt rozmaring
- Kakukkfű (szárított)
- Kevés víz (kb. fél dl)
A pulykamellfilét és a vörös hagymát kockákra vágjuk (a hagymát azért apróbbra, mint a pulykamellfilét, és előtte persze megpucoljuk :) ). A fokhagymákat megpucoljuk.
Egy lábasba beletesszük a vajat, megolvasztjuk, rádobjuk a vöröshagymát és kicsit megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a pulykát, és azt is pirítgatjuk, kevergetjük, amíg ki nem fehéredik mindenhol. Ezután sózzuk (egy nagyobb csipet), borsozzuk, és teszünk hozzá egy leheletnyi rozmaringot és kakukkfüvet is. Tényleg keveset. Fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymákat is, összekeverjük, egy ici-pici vizet teszünk alá, épp csak annyit, hogy oda ne égjen, majd lefedjük, és kis lángon kb. 45 percig pároljuk. Ha megpuhult a hús, akkor fedő nélkül nagy lángon pirítunk még egyet rajta, és kész is.
Mi petrezselymes krumplival és salátával ettük. Olyan finom lett, hogy fotózásra már nem maradt idő, el is fogyott.
Jó lehet még rizzsel, sült vagy steak burgonyával, de akár valamilyen főzelékkel is.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése